Indeks: 4545666

Delahaze

Recenzje: 0

Delahaze to potężny szczep, sprawdzający się znakomicie zarówno w uprawie indoor, jak i outdoor. Dzięki swojej dominacji sativa (70%), roślina ta oferuje wyjątkowe efekty oraz imponujące plony w relatywnie krótkim czasie, wynoszącym około 9 tygodni.

Cena 20,00 zł
Więcej
Wysyłka 1-3 dni

Indeks: Nasiona Marychy 1999

Marka: NASIONA MARYCHY

Afghan Kush

Recenzje: 0

Afghan Kush jest odmianą bardzo mocną, która smakuje bardzo podobnie do haszyszu. Świetna roślina często wybierana przez użytkowników.

Cena 20,00 zł
Więcej
Wysyłka 1-3 dni
Wszystkie bestsellery
Masło konopne z topów

Masło konopne z topów

Masło konopne z topów

masło konopne z topów

1. Spożycie: zdrowszy sposób spożywania marihuany
2. Co to jest masło konopne i do czego służy?
 2.1. Kuchnia konopna: ta sama substancja, inny efekt
 2.2 Jak dekarboksylować marihuanę
 2.3. Składniki potrzebne do zrobienia masła z konopi
 2.4. Kroki do naśladowania

Masło z marihuany jest najczęściej używanym składnikiem do tworzenia wypieków i posiłków z konopi. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a dzięki wysokiej zawartości tłuszczu doskonale wchłania kannabinoidy. W tym poście nauczymy Cię, jak zrobić masło konopne z topów.

Spożycie: zdrowszy sposób spożywania marihuany

Wielu z Was pyta o przepisy kulinarne z marihuaną lub gotowanie z konopi, a także zdrowsze sposoby spożywania marihuany (zamiast jej palenia). Wiele osób chce od czasu do czasu w inny sposób spożywać marihuanę niż tylko ją palić.

Dzisiaj, w związku z ostatnimi alarmami dotyczącymi wirusów układu oddechowego, wiele osób szuka informacji, co mogą zrobić, aby nadal używać marihuany bez wpływu na płuca. Cóż, oprócz waporyzacji, masz również możliwość robienia własnych artykułów spożywczych z konopi indyjskich, takich jak np. ciasteczka konopne czy inne wypieki.

Oczywiście musisz pamiętać, że jedzenie produktów spożywczych z marihuaną ma znacznie silniejszy i znacznie trwalszy efekt niż palenie marihuany, więc musisz być bardzo ostrożny. Na początek wybraliśmy klasyczny przepis, masło konopne, które zrobimy z pąków marihuany.

Co to jest masło konopne i do czego służy?

masło konopne z topów

Masło konopne z topów, jak sama nazwa wskazuje, to masło, które przeszło proces, w którym wchłonęło (że tak powiemy) różne kannabinoidy i związki z rośliny konopi.

Masło to jest szeroko stosowane wśród użytkowników gastronomii konopnej, ponieważ jest prostym sposobem na dodanie efektu psychoaktywnego lub leczniczego do dowolnego przepisu. Bogate masło konopne, które można również dodawać do chleba tostowego lub ciastka. Sposób na uzyskanie efektów marihuany bez dymu i dbania o układ oddechowy.

Kuchnia konopna: ta sama substancja, inny efekt

Jeśli zamierzasz spożywać produkty spożywcze z THC (głównym psychoaktywnym składnikiem konopi indyjskich), powinieneś pamiętać, że jego działanie różni się od tego, które powstaje podczas spożywania konopi indyjskich poprzez inhalację:

- Podczas palenia efekt pojawia się niemal natychmiast, więc bardzo łatwo jest określić, kiedy osiągnąłeś pożądaną psychoaktywność. Jeśli już kilka razy spożyłeś produkty spożywcze z konopi indyjskich, będziesz lepiej wiedział, jaka jest twoja tolerancja na nie, ale kilka pierwszych razy zalecamy ostrożność i zacznij od niskich dawek, aby znaleźć dokładną miarę bez ponoszenia złych doświadczeń. W tym celu zawsze zalecamy uwzględnienie ilości wszystkich składników, których zamierzasz użyć (zwłaszcza składnika z konopi indyjskich).

- Po spożyciu produktów spożywczych z marihuaną efekt zaczyna pojawiać się po pół godzinie/godzinie i trwa dłużej. W niektórych przypadkach efekt psychoaktywny może trwać kilka godzin i mieć dużą intensywność.

O czym należy pamiętać, jeśli zamierzasz spożywać produkty spożywcze z konopi indyjskich

1. Zdecydowanie zaleca się, aby zacząć jeść mało, próbować od małej ilości i stopniowo zwiększać dawkę (zwłaszcza jeśli jest to pierwszy raz). Jeśli po pewnym czasie nie zauważysz efektu, dobrze jest odczekać godzinę przed zażyciem większej ilości.

2. Nie będziesz „fajniejszy” jedząc większą ilość niż twoi znajomi, jeśli przekroczysz dawkę, spędzisz kilka godzin, żałując tego. Przedawkowanie nie jest przyjemne i jest bardziej intensywne i długotrwałe, jeśli przesadzisz z jedzeniem z konopi indyjskich.

3. Jeśli zamiast robić recepturę z marihuaną, zrobisz to z koncentratem, takim jak żywica, stężenie THC będzie jeszcze wyższe, więc powinieneś zachować szczególną ostrożność.

4. Ponieważ efekt jadalny jest lepszy, nie trzeba do tego używać swojej najlepszej marihuany, ponieważ przy słabszych pąkach lub resztkach manicure z żywicy osiągniesz niezwykły efekt. Produkty spożywcze są dobrą opcją, aby skorzystać z tych pozostałości i nadal mieć wysokiej jakości pąki.

5. Marihuana spożywana świeżo lub bez gotowania praktycznie NIE wywołuje efektów psychoaktywnych, ponieważ aktywacja THC wymaga ciepła lub utlenienia (na przykład podczas palenia lub waporyzacji). Dlatego powinieneś stosować technikę dekarboksylacji marihuany, aby była skuteczna w twoich produktach spożywczych. 

Uwaga: Jeśli szukasz tylko korzyści płynących z marihuany i jej smaku, ale NIE chcesz się „naćpać”, możesz użyć kwiatów CBD i dodać terpeny (te ostatnie podczas schładzania), jeśli chcesz uzyskać dodatkowy smak i skuteczność marihuany.

Artykuły spożywcze z CBD mogą zapewnić dobre samopoczucie, ponieważ CBD stymuluje naturalną reakcję na stres, niepokój, ból i jest dobrym narzędziem w leczeniu niektórych chorób. Ponadto, w przypadku produktów spożywczych CBD nie należy obawiać się „zbyt wysokiego haju”, ponieważ nie mają one skutków psychoaktywnych.

Jak dekarboksylować marihuanę?

Masło konopne z topów

Aby połknięta marihuana wywołała efekty psychoaktywne, przed dodaniem do preparatu musi zostać zdekarboksylowana. Dekarboksylacja to proces, który przekształca THCa (kwasową postać kannabinoidu) w THC (postać aktywna).

Kiedy marihuana jest palona lub odparowywana, jest dekarboksylowana poprzez spalanie w papierosie lub przez parę wodną lub gorące powietrze podczas waporyzacji. Ale jeśli zamierzasz ją zjeść, konieczna będzie wcześniejsza dekarboksylacja.

Być może znajdziesz przepis z marihuaną, w którym nie jest wskazana uprzednia dekarboksylacja marihuany, może to być spowodowane tym, że w tym przepisie marihuana poddawana jest obróbce cieplnej poprzez gotowanie jej w pewnym momencie procesu kulinarnego. W każdym razie, chociaż marihuana jest częściowo dekarboksylowana po ugotowaniu (co powoduje efekt psychoaktywny), większość z nich jest marnowana.

Właśnie dlatego masło konopne z topów jest tak przydatnym narzędziem w gastronomii konopnej, ponieważ upewniasz się, że dodajesz składnik o całym potencjale psychoaktywnym, ponieważ proces dekarboksylacji konopi jest brany pod uwagę przy jego wytwarzaniu.

Dekarboksylacja marihuany w piekarniku

Aby „aktywować” składniki kwiatów konopi za pomocą tej techniki, musisz przede wszystkim zważyć marihuanę lub ekstrakt z konopi, których zamierzasz użyć, na precyzyjnej wadze . Dzięki temu dowiesz się, jakie proporcje są dla Ciebie odpowiednie przy tej i przyszłych okazjach.

Niezbędny materiał:

-Blacha do pieczenia

- Piekarnik

Kroki do naśladowania:

- Umieść marihuanę na tacy

- Ustaw piekarnik na minimum, około 100-115ºC

- Odczekaj około 30-45 minut

- Wyjmij marihuanę z piekarnika

*Uwaga, ten sposób dekarboksylacji pozostawia w kuchni zapach marihuany. Jeśli szukasz bardziej dyskretnego sposobu, polecamy zrobić to w kąpieli wodnej.

Dekarboksylacja marihuany w kąpieli wodnej

Ta technika jest również bardzo skuteczna w dekarboksylacji marihuany, a ponadto jest najbardziej dyskretna, ponieważ prawie nie wydziela żadnego zapachu na zewnątrz.

Niezbędny materiał:

- Szklany słoik do konserw

- Folia z tworzywa sztucznego

- Garnek

- Woda

Kroki do naśladowania:

- Umieść ziele w słoiku i szczelnie go zamknij

- Owiń słoik w przezroczystą folię.

- Pozostaw w kąpieli wodnej, w garnku z wodą i z zamkniętą pokrywką na godzinę lub dłużej.

Po tym czasie wyjąć i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej bez otwierania słoika.

*Nie schładzaj słoiczka zimną wodą, bo możesz stłuc szkło.

Po dekarboksylacji marihuany możesz użyć jej do przygotowania masła lub innych przepisów kulinarnych z konopi indyjskich.

Teraz, gdy już wiesz, czym jest proces dekarboksylacji konopi indyjskich i jak to zrobić, nadszedł czas, aby wyjaśnić, jak krok po kroku zrobić masło konopne z topów, czytaj dalej, ponieważ będziesz potrzebował:

Składniki potrzebne do zrobienia masła z konopi

masło konopne z topów

- Woda

- Masło (możesz też zrobić je w domu, ale musi mieć dużo tłuszczu, bo THC rozpuszcza się w tłuszczu).

- Wcześniej zdekarboksylowane pąki marihuany lub pozostałości po trymowaniu.

Kroki do naśladowania

Na każde 10-15 gramów marihuany lub 20-30 gramów odpadków należy użyć 300-350 ml wody i 125 g masła. Proporcje użytego zioła mogą się różnić w zależności od jego jakości, procesu dekarboksylacji, tolerancji THC.

Zalecamy zawsze stosowanie tego samego stosunku między konopiami indyjskimi a masłem, aby lepiej kontrolować końcową moc masła konopnego i zapewnić dobry „haj”.

Możesz zmieniać ilość wody w zależności od garnka, który stawiasz na ogniu. Jeśli jest bardzo szeroki, należy użyć więcej wody, a jeśli jest węższy, mniej.

- Podgrzej wodę, zioła i masło na małym ogniu.

- Niech się gotuje przez co najmniej pół godziny.

- Przecedź preparat, aby oddzielić pozostałości ekstraktu z THC.

- Mała sztuczka: podczas tego procesu możesz dodać terpeny, aby poprawić aromat, smak i „ efekt otoczenia ” masła. Po kilku godzinach zauważysz, jak masło na powierzchni jest stałe, a woda pozostaje pod spodem.

- Spuść wodę i zbierz masło konopne.

- Przechowuj masło w odpowiednim słoiczku lub naczyniu, dzięki czemu możesz je przechowywać przez wiele miesięcy w zamrażarce.

- Ciesz się gotowym produktem!

Spróbuj rozsmarować go na tostach z chleba lub krakersach lub włączyć do przepisu. Polecamy również w połączeniu z deserem lub potrawą, bez gotowania, dzięki czemu nie straci mocy i smaku. Masło można stopić i wymieszać ze śmietaną, z nadzieniem do ciasta itp. Masło konopne z topów można przechowywać w lodówce do 7 dni a w zamrażarce do 6-ciu miesięcy. Jeśli rozmrozisz masło konopne, to nie możesz go ponownie zamrozić. Masło rozmrażaj w lodówce przez 5-8 godzin i wykorzystaj w ciągu najbliższych 24h. Smacznego !!! Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się z nami swoją opinią, zostaw komentarz. Mamy nadzieję, że będziesz się świetnie bawił z tym przepisem! 

Indeks: Nasiona Marychy 29830

Marka: NASIONA MARYCHY

Gorilla CBD

Recenzje: 0

Nasiona konopi odmiany Gorilla CBD to bardzo pożądana odmiana przez kolekcjonerów. Świetny smak, aromat i jakość kwiatostanów.

Cena 20,00 zł
Więcej
Wysyłka 1-3 dni

Indeks: Nasiona Marychy 02233

Marka: NASIONA MARYCHY

Orange Juice

Recenzje: 0

Nasiona marihuany Orange Juice to świetna odmiana Sativa. Na outdoor potrafi osiągnąć 3 m wysokości, produkuje duże i mocne topy.

Cena 20,00 zł
Więcej
Wysyłka 1-3 dni

Śledź nas na Facebooku